Ben güllacın bu kadar kolay olabileceğini tahmin etmezdim.Tek zor tarafı bence ceviz kırmak.Gelelim tarife.Tabi ki hazır bir paket güllaç alınacak.Kaç yaprak varsa yarısını ayırın.
2litre süt
3 bardak şeker.Bunları karıştırıp ısıtın.Ilıktan biraz daha sıcak olsun.
Bu arada bir paket muhallebiyi pişirin.Biraz koyu olsun.Hazır paketlerde 5 bardak sütle diyor ben 4 bardakla pişiriyorum.
Büyük fırın tepsisini alıyorsunuz(.Bunu kullanınca hiç kırmak zorunda kalmazsınız.)Bir yaprak güllaç üstüne süt şeklinde katları yayıyorsunuz.Yarısına gelince muhallebiyi koyuyorsunuz birazda ceviz yeterli.Sonra tekrar katları koyun ve süt dökün.Kalan tüm sütü bitirin tam geliyor.Çünkü öyle bir süt çekiyor ki inanılmaz.
Üstünede ceviz.Biraz oda sıcaklığında bekletip buzdolabına koyun.Üstüne de kalan cevizleri.Mükemmel...
aa çok iyi fikir teşekkürler artı 1 ledim ben bu iletiyi :))
YanıtlaSilhemen denemeliyim.çok güzel görünüyor....
YanıtlaSilHOŞŞŞŞŞŞ GELDİNNNNNN
YanıtlaSilÇOK HOŞ HAFİF ELLERİNE SAĞLIK
:)))
BANA DA BEKLERİM....
ramazanda yapayım ben bunu. TEşekkürler.
YanıtlaSilGörüşmek üzere
http://www.bakbuharika.blogspot.com
http://www.facebook.com/harikadekorasyon