10 Ağustos 2011 Çarşamba

Zeytinyağlı Enginar

Pazardan temizlenmiş enginarları alıyoruz.Limonlu suda yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz.Enginarlar hazır.
Markette hazır garnitürler satılıyor.Bezelye havuçlu karışımlar varya onlardan 1 şişe alıyoruz.Onun kavanozunu açıp ,süzüp,biraz suda yıkıyoruz.
Küçük bir tencerede rendelenmiş bir soğanı zeytinyağında hafif kavuruyoruz.Üzerine garnitürü ekleyip birazda tuz koyuyoruz çok az kavurup ocağın altını kapatıyoruz.
Zeytinyağlı enginar yapacağımız tencereyi alıp enginarları diziyoruz.Üzerine kaşıkla taşana kadar karışımı koyup tencerenin dibine biraz su koyup kısık ateşte çok az pişiriyoruz.İşte bu kadar..Çok güzel oluyor çok....

1 yorum:

  1. çok sevdiğim yemekler arasındadır:) çok güzel görünüyor, eline sağlık zuhal.
    sevgiler

    YanıtlaSil